2020. szeptember 6., vasárnap

2020-as F18 Országos Bajnokság

Az elmúlt évekhez hasonlóan szeptember első hétvégéjén újra a Spartacus Vitorlás Egylet adott otthon a legnépszerűbb katamarán osztály bajnokságának. A gyenge szeles előrejelzések ellenére a szervezők munkáját dicséri, hogy 8 érvényes futamot sikerült befuttatni.

Az már az elején kiderült, hogy nagy meglepetés nem lesz, hiszen a Diószegi-Jankovics páros szépen sorban nyerte a futamokat. Viszont mögöttük az év legjobb versenye zajlott. Gyakorlatilag szinte a teljes mezőny vitorlázott elöl is de hátul is, így olyan keresztbe verések alakultak ki, hogy a 8 futam után a mezőny közepének fogalma sem volt, hogy hányadik helyen áll.


Hogy ilyen jó verseny alakult ki az az Osztály újjáéledésének volt köszönhető és a rég nem látott "hatalmas" mezőnynek. A tavalyi 10 hajóhoz képest idén 13 induló volt. Végre volt "verekedés" a rajtnál, tülekedés a bójáknál, betakarások és egymásra halzolások. Az egyik futamban a mezőny közepe úgy ért az utolsó pályajelhez, hogy 6 hajó 30 méteren belül volt és nem lehetett megmondani, hogy mi lesz a befutási sorrend.

A 8 futam után az idén új bronzérmest avattunk Petrányi Botond-Nyári Dániel személyében, 2. a hétszeres bajnok Váradi-Petheő páros lett és a győztes a Diószegi-Jankovics egység. Akiknek ez volt az 5. bajnoki címük sorozatban (2016,2017,2018,2019,2020).


Ebből kell a télen erőt meríteni és nekifutni a jövő évnek. Aki most nem jött el bánhatja és reméljük irigykedve olvassa a sorokat, hogy legközelebb eszébe se jusson távol maradni egy versenytől sem.

További fotók Dán Ágitól: https://photos.google.com/share/AF1QipNljo_nZQSk1Xfl6WLt2DEIzkNzz069-WqOzlpgzdOOVEgwJrTYmryQgx94PWa7iQ?key=Rm1rLWVGSUpQZ1FKM1Q1NWlVSTZNTmlQV0NldXdB