2014. április 28., hétfő

Kettős Nacra győzelem a Tavaszi Bajnokságon F18 osztályában (2014)

Igazán kár lett volna ezért a versenyért ha elmarad, mert ilyen jó időjárási körülmények között nem sűrűn van verseny áprilisban. A Balaton szinte már égetett a majdnem 14 fokos hőmérsékletével, ehhez jött a több mint 20 fokos levegő és a gyönyörű napsütés, ja és a legfontosabb, hogy a szél is fújt átlagosan egy jó szezonkezdő 2-3 Bft-tal. Ezt az értékeli igazán aki emlékszik a tavalyi OB-ra, akkor összesen volt 19 fok, abból 10 a levegő és 9 a víz.


6 futamra volt kiírva a verseny és sikeresen mind a 6 le is ment. Nagyon részletezni nem kell a futamokat mert mind a 6-ot a többszörös magyar bajnok Várady-Petheő páros nyerte Nacra Infusion MK2-vel, őket követte szó szerint mind a 6 futamban a Diószegi-Jankovics duo szintén Nacra Infusionnal.
A mögöttük lévő űrben viszont nagyon jó versenyt vívtak a többiek, és végül a harmadik helyet a Kasuba-Jafcsák páros szerezte meg Hobie Wild Cattel.
A negyedik helyen szintén egy Nacra Infusion végzett a Téglás-Krénusz kettős. Akik későn kezdték a hajrát, és a vasárnapi mindkét futamban elért 3. helyük ugyan most kevés volt a dobogóra, de biztató a jövőre gondolva, hogy egyszer a dobogón csak a Nacrások fognak állni.

Forrás és részletes eredmények: http://www.hunsail.hu/uploads/races/results/15731/tavaszi_bajnoksag_vegeredmeny.pdf