k2.jpg
 A versenyre jelentkeztek a BYC színeiben a tavalyi MUSTO Kupagyőztes Váradi-Petheő páros, akik többszörös F18 bajnokok. A Procelero SE színeiben a Virág Flóra-Gecse Balázs páros indult, akik igazi hajóosztályukban a Nacra17-esben az olimpiára készülnek. A már szintén MUSTO Kupa győztes Kenese MarinaPortot természetesen Litkey Farkas képviselte. És ha már katamarán, akkor nem maradhatott távol a Katamarán SE sem, akiket a Diószegi-Jankovics páros képviselt. Dió idén az M3 katamarán osztályban lett bajnok, míg Jankovics ugyanebben az osztályban kormányosként 3. lett, de most visszatért a mancsaft posztra. Nagy örömükre hosszú idő után újra összeültek F18-ba.
k4.jpg
 Sajnos az utolsó pillanatban Váradiék és Farkyék lemondták az indulást, mert hittek az időjárás előrejelzésnek, mely nem sok szelet ígért. Szerencsére nem volt igazuk, mert a szombat délelőtti kis szélben 3 futamot sikerült rendezni, míg a vasárnapi friss 3bft-ban délre az összes match race futamot letudtuk bonyolítani. Így a helyükre beszállt Spartacus színekben vitorlázó Szentiványi - Somogyi páros és a Katamarán SE-től Daneshgar - Daneshgar páros nem bánták meg a beugrást. A nézők sem, akik a balatonföldvári nyugatistrandról végig szemmel tudták követni a partközelben zajló küzdelmeket. 
Az első napon hagyományos flotta futamok zajlottak, ezek döntötték el az erőviszonyokat, illetve egy igazságos match race beosztást. A nagyon gyenge és a végén majdnem teljesen leálló szélben mégis sikerült 3 érvényes futamot rendezni Erdélyi Béla versenyvezetőnek köszönhetően.

A 3 flotta futamot követően a következő sorrend alakult ki:
1. Diószegi - Jankovics  (Katamarán SE)         4 pont 2-1-1
2. Virág - Gecse (Procelero SE)                       6 pont 1-2-3
3. Daneshgar - Daneshgar (KSE)                     8 pont 3-3-2
4. Szentiványi - Somogyi (Spartacus)            12 pont 4-4-4

A flotta futamok sorrendje alapján az első a negyedikkel, a második a harmadikkal kezdte meg a páros versenyeket 2 nyert futamig. 

A páros versenyek eredményei:
Diószegi - Jankovics    :    Szentiványi- Somogyi         2:0
Virág - Gecse                :   Daneshgar - Daneshgar       2:0

3. helyért
Szentiványi - Somogyi   :  Daneshgar -Daneshgar        2:0

1. helyért
Diószegi - Jankovics     :   Virág -Gecse              

        2:0

2014-ben a MUSTO vándorkupa a Katamarán SE-hez került,Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor révén, akik az egész hétvégén magabiztosan versenyeztek. A Katamrán SE így 1000 euró értékű MUSTO vásárlási utalványt kapott, melyet az utánpótlásra költhetnek.
A 2. helyezett Virág Flóra-Gecse Balázs klubja a ProceleroSE 600 euróval lett gazdagabb.
A 3. helyezett Szentiványi István - Somogyi Zsolt páros 400 eurós vásárlási utalványt nyert a Spartacus VE-nek.

Gratulálunk minden résztvevőnek és reméljük, hogy jövőrehasonló jó hangulatban, kicsit népesebb mezőnnyel rendezhetjük meg a 2015-ös Klubok Bajnokságát, a MUSTO Kupát.