2014. szeptember 19., péntek

Hamarosan: NACRA 15 - egy új osztály a fiataloknak

Végre minden projekt rendjében végig ment a Nacránál. Kész a szárnyas carbon 20-as, megnyerték vele a Texelt, befutott az MK2-es Infusion amivel zsinórban másodszor is megnyerték vele a VB-t, és az olimpiai 17-esek is már a kvalifikációs versenyeknél tartanak. Szóval minden rendben és végre hátradőlhetnének egy kicsit, de ehelyett visszamentek a műhelybe, hogy csináljanak valami újat. Ami még nem volt és másoknak sincs.


Gondoltak egyet és fogták a 16-ost, vágtak belőle egy lábnyit, belerakták a 17-es svertjeit, megspékelték a kormányát egy kis carbon szárnnyal és kész az új hajó a fiataloknak. 


Kicsit kockázatosnak tűnhet egy ilyen kicsi de high tech hajó készítése, hiszen nyilván nem lesz olcsó (én 15-18.000 eurora tippelnék) és ott van az egyre nagyobb teret nyerő 16-os osztály. De nem véletlen a Nacra jelenleg a katamarángyártás csúcsa, és ők tudják mit csinálnak. Az F16-os egy nagyon jó belépő az F18-asok közé, de az ívelt svertjei miatt a 17-es más stilust képvisel, ezért gyakorlatilag ez lehet az olimpiai 17-es nevelő osztálya.

Nacra 15, 16, 17, 18, 20 vajon mi lesz a következő?