2014. szeptember 25., csütörtök

Nacra carbon 20-al a nagyhajós mezőnyben.

Idézet sailing.hu:
"Az augusztus 16-án, szombaton a KMPVSE rendezésében zajló balatonkenesei Equilor Alkotmány Kupán a Nacra F20-as katamarán abszolútban diadalmaskodott a közel 80 fős mezőnyben. A hagyományokhoz híven 10:30-kor, 30 perces előnnyel rajtoltak el a Tabu Kupa klasszikus fahajói. 11:00-kor a modern hajók követték őket a Kenese-Aliga-Siófok-Aliga-Kenese pályán. Igazán kiváló vitorlázó idő 8-10 csomós, É-ÉNYI szél fogadta a népes mezőnyt. Jankovics Gáborék 1 óra 21 perc alatt teljesítették a távot és ezzel megszerezték az abszolút győzelmet. A második a Cittel Lajos kormányozta Sirocco, harmadik pedig a Lillafüred lett Detre Szabolcs vezényletével.
Az Equilor Alkotmány Kupa égisze alatt zajlott a Tabu Kupa mellett a TIG-RES Kupa, amely a YS Trophy egyik állomása is egyben. Itt YS osztályok szerint díjazták a csapatokat, a YS I osztályban Litkey Farkasék végeztek a dobogó legfelső fokán az Asso le Mioval, az Obsession és a Márta Mária előtt. Ők nyerték meg egyébként a legjobb YS eredményt elérő TIG-RES Kupát is. A YS II osztályban a Parla szerezte meg az aranyérmet, Horgos Tamásék mögött a második helyen végzett a Testosteron, őket pedig a Macska követte a dobogó harmadik fokán. A YS III kategóriában Udvarnoki Zoltán Concerto-ja volt a leggyorsabb, megelőzve a Vámpírt és a Lukréciát. A remek szélben minden induló egység limit időn belül tudta teljesíteni a távot, csupán két egység kényszerült technikai hiba miatt feladni a versenyt, a Raffica és a Granini sajnos nem tudták végigvitorlázni a pályát. A nap az eredményhirdetéssel zárult és a támogatóknak hála - a névadó Equilornak, az Abroncs Kereskedőháznak és a TIG-RES-nek köszönhetően - ropogós csülök és habos csapolt sör várta a vacsoránál a hajósokat." Teljes cikk ITT.

Nem tudom ki mérte a szelet de elmondhatta volna az SL33-asnak, hogy csak ennyi fúj ne forduljanak vissza, vagy a Rafficásoknak, hogy 8-10 csomóba ne fetrengjenek már. Nekünk azért tettszett, pedig még tarapézra sem mentem ki.