2015. augusztus 27., csütörtök

MUSTO Kupa 2015 - Klubok Bajnoksága

Immár 3. alkalommal zajlott F18-as katamaránokkal a MUSTO Kupa, a Balatonföldvár előtti vízterületen. És a verseny népszerűségét mutatja, hogy a hazai mezőny majdnem teljes létszámban jelen volt, és aki nem tudott eljönni legalább a hajóját elküldte vagy az orvosi igazolást. Az már sajnálatosabb tény, hogy a 2011-es hazai F18 VB óta a mezőny a felére esett vissza. De így is az idei legerősebb mezőny jött össze (teljesség igénye nélkül) : Virág Flóra, Czégai Péter, Hamrák Péter, Váradi Szabó János, Litkey Árpád, Gyapjas Balázs, Kasuba István, Diószegi Zoltán.


Szombati nap nagyon jó szélben indultunk neki az 5 selejtező futamnak, amiből a legjobb 4 jutott tovább a döntőbe amit oda-visszavágós match race formában került lebonyolításra.
Sajnos a szél folyamatosan gyengült de így is sikerült a terv szerinti futamokat lebonyolítani.


Az 5 futam után a tavalyi győztes Diószegi - Jankovics páros 3 futamgyőzelemmel és 2 második hellyel magabiztosan jutott a döntőbe. Őket követte a hazai "örökös" katamarán bajnok Váradi - Petheő páros, majd a tavalyi ranglista első Kasuba - Jafcsák kettős.
Negyediknek a folyamatosan javuló "ifi" csapat jutott a döntőbe Virág Flóra - Gyapjas Balázs személyében.

A szombati napon a selejtezők után maradt még annyi szél és idő, hogy megkezdjük a páros versenyeket:

Diószegi-Jankovics : Váradi-Petheő  1:0
Virág-Gyapjas : Kasuba-Jafcsák 1:0
Virág-Gyapjas : Diószegi-Jankovics 1:0
Váradi-Petheő : Kasuba-Jafcsák 1:0
Diószegi-Jankovics : Kasuba-Jafcsák 1:0
Váradi-Petheő : Virág-Gyapjas 1:0

Így a szombati nap után 2-2-2 győzelemmel hármas holtverseny alakult ki.

Vasárnapi futamokra Virág Flóra mellé a match race specialista Litkey Árpád szált be (előre jelzett csere volt) és a nagyon gyenge és nagyokat legyező szélben sikerült a hátralévő 6 futamot kierőszakolni.

Diószegi-Jankovics : Váradi-Petheő  1:0
Virág-Litkey : Kasuba-Jafcsák 1:0
Virág-Litkey : Diószegi-Jankovics 1:0
Váradi-Petheő : Kasuba-Jafcsák 1:0
Diószegi-Jankovics : Kasuba-Jafcsák 1:0
Virág-Litkey : Váradi-Petheő 1:0

Végeredmény:
1. Virág - Litkey/Gyapjas  6/5/1
2. Diószegi - Jankovics 6/4/2
3. Váradi-Petheő 6/3/3
4. Kasuba-Jafcsák 6/0/6

Így a Musto Kupát idén a Virág Flóra, Litkey Árpád, Gyapjas Balázs "kettős" nyerte a vele járó 1000 eurós MUSTO vásárlási utalvánnyal együtt, melyet a győztesek klubja az utánpótlásra költhet.
A 2. helyezett a Katamarán SE versenyzői 600 eurót vihetek haza. Míg a 3. helyezett BYC-es fiuk 400 euróval gazdagították a klubjukat.

Köszönjük a fotókat Zitának, a rendezést Bécinek, a biráskodást Petinek és Áginak a verseny és a klubok támogatását meg Lillának.

Köszönjük
A katamaránosok